HTML

Találd fel magad!

Az internetes keresés és keresők elemzése

Címkék

apple (1) aranyoldalak (1) barack (1) bing (1) blog (1) blogkeresők (2) blogsearch (1) bluu (2) bluu.hu (1) böngészők (2) chrome (1) címkereső (1) digitális adatbázis (1) digitális tananyag (2) dogpile (2) dokim (1) domino (1) ebay (1) egészség (1) europeana (1) explorer (2) facebook (2) film (1) filmkereső (1) firefox (2) fon hotspot (1) fordítás (1) gazelle (1) gazopa (1) google (10) háló (1) helykereső (1) hírkereső (1) hot (1) hotspotter (1) idée (1) időjárás (1) internet (2) iphone (1) irányítószám (1) iron (1) iwiw (3) jinni (1) jinni.com (1) johu (2) képkereső (3) kereső (3) keresők (13) keresőoptimalizálás (2) keresőprogram (1) keresőrendszer (2) kocsmakereső (1) koncert (1) koncert.hu (1) könyvek (1) könyvkereső (1) közösségi (1) kumo (1) live (1) lunascape (1) magyar (1) marketing (1) menetrend (1) metakereső (1) microsoft (4) miner (1) mobil (4) mobiltelefon (1) moly.hu (1) morphologic (1) mozi (1) msn (1) műsor (1) network (1) nyelvű (1) nyitva tartás kereső oldal (1) obama (1) online (2) opera (1) orvosoknak (1) palin (1) paypal (1) polymeta (3) powerset (1) programkereső (2) sarah (1) searchwiki (1) sem (1) seomoz (1) skyfire (1) sms (1) social (1) sör (1) srware (1) startlap (1) startlapkereső (2) sulinet sdt (1) számológép (1) szörcs (1) szótár (1) telefonkönyv (2) térkép (3) trends (1) tudakozó (1) tudásbázis (1) tv (1) t mobile (1) útvonalkereső (1) útvonaltervező (3) varosom.hu (1) várószoba (1) vásárlás (2) videók (1) videó hirdetések (1) webes (1) weboffice (1) web 2.0 (3) yahoo (1) youtube (1) youtube live (1) Címkefelhő

Rovatok

Utolsó kommentek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Linkblog

Hot: Megújult a Telefonkönyv, Arany Oldalak, Üzleti

2009.01.07. 18:25 aZera

Egy korábbi postban már igértem, hogy foglalkozom majd a magyar directoryk-kal is, és végre elérkezett a remek alkalom, hogy beváltsam az ígéretem. A mai szokásos webes körutazásom alkalmával ugyanis arra a felfedezésre jutottam, hogy megújult a az Online Telefonkönyv , az Arany Oldalak, valamint az ugyanezen portfolióba tartozó Üzleti Telefonkönyv is. Lássuk őket, mik ezek, mit tudnak és mit akarnak.

A Telefonkönyv eddig

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de a Telefonkönyv eddig úgy élt a fejemben, mint egy magenta színű, vaskos nyomtatott privát névsor, sok-sok telefonos előfizetővel. Mint olyat, ezt talán egyszer vettem a kezembe, amikor az USA-ba (egész pontosan Puerto Rico-ra) kellett telefonálnom és az országhívószámokat kerestem.

Más a helyzet online, ahogy korábban is említettem, a webes változatot már sikeresen használtam egy osztálytalálkozó megszervezéséhez, ám valahogy az volt az érzésem, hogy ez még nem elég egyszerűen kezelhető, és igen nehezen átlátható ahhoz, hogy rendszeresen ezt használjam ilyen célokra a Google, vagy az iWiW helyett. Pedig a szolgáltatások köre nagyon is érdekes, nézzük hát, hogy mit tud az új változat.

 Az új design végre szép, átlátható, egyértelmű, és tudom hova kell kattintsak. Ezt el is várjuk egy trendi 2009-es keresőtől.

Cég és magánszemély kereső - lokálisan

Mindhárom site-on a „fő fogás” a lokális cégkereső, ahol a „Mit keres - Hol keres” elv alapján kutathatunk cégeket: név, terméknév, szolgáltatás, vagy brand szerint.

A Telefonkönyv esetén egy külön magánszemély keresőt is találunk, amely magáért beszél.

Újdonság (vagy eddig jól el volt rejtve) a telefonszám visszakereső, ahol megtudhatjuk, hogy egy általunk megadott telefonszám, melyik privát, vagy céges előfizetőhöz tartozik. Praktikus lehet egy nem ismert számról érkezett és nem fogadott hívás beazonosításához.

 Ingyenes telefonálás

 A találati listáról a cégeket ingyen felhívhatjuk, ha megadjuk a saját számunkat. A szolgáltatás nem új, talán csak itthon nem találkoztunk még vele, mindenesetre nagyon is ügyes húzás a Click to call. Próbáljátok ki, regisztrálni sem kell.

 

Térkép, útvonaltervező

 Van itt egy teljes Magyarország térkép, kereshetünk várost, pontos címet, POI-kat jeleníthetünk meg, valamint két tetszőleges pont között útvonalat tervezhetünk és nyomtathatunk. Az útvonaltervező egyébként ügyesen hozzá van kapcsolva cég és magánszemély keresőhöz is (útvonaltervezés innen, ide).

 

Különbségek

A legfőbb különbség nem a térképes és egyéb kapcsolt szolgáltatásokban van, hanem láthatóan a privát és céges adatbázisban.

A találatok egy keresőszóra más-más cégeket hoznak, ha itt vagy ott keresünk, ezért ha nem találunk valamit a Telefonkönyvben, akkor érdemes átkattintani a másik két oldalra is.

A Telefonkönyv privát keresője ABC sorrendben hozza a találatokat, míg a cégkereső mindhárom oldalon láthatóan a megadott keresőszavakra releváns listát állít össze, fűszerezve némi üzleti modellel.

Összbenyomás

Összegezve a tapasztalatokat, nagyon pozitív az első benyomás, úgy érzem érdemes komolyan számolni ezzel a portfolióval.

Ennek ellenére nekem hiányzik egy kis interaktivitás, mert a cégek értékelése kevés erre a célra. Mondjuk szívesen leírnám a véleményem egy étteremről, vagy szállodáról. Az elvégzett regisztrációval sajnos alig kapok plusz szolgáltatásokat, szinte minden elérhető nélküle is. A hirdetésfeladáshoz viszont kötelező.

MTT, Virgo, Topolisz

 Nem kellett sokat nyomozni az oldalon, a kiadó a Magyar Telefonkönyvkiadó Társaság (MTT) a fejlesztést az iWiW-et is (sz)építő Virgo–ra bízta, a térképeket pedig a Topolisztól vásárolta.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: útvonaltervező tudakozó telefonkönyv aranyoldalak

A bejegyzés trackback címe:

https://keresok.blog.hu/api/trackback/id/tr42859063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása