HTML

Találd fel magad!

Az internetes keresés és keresők elemzése

Címkék

apple (1) aranyoldalak (1) barack (1) bing (1) blog (1) blogkeresők (2) blogsearch (1) bluu (2) bluu.hu (1) böngészők (2) chrome (1) címkereső (1) digitális adatbázis (1) digitális tananyag (2) dogpile (2) dokim (1) domino (1) ebay (1) egészség (1) europeana (1) explorer (2) facebook (2) film (1) filmkereső (1) firefox (2) fon hotspot (1) fordítás (1) gazelle (1) gazopa (1) google (10) háló (1) helykereső (1) hírkereső (1) hot (1) hotspotter (1) idée (1) időjárás (1) internet (2) iphone (1) irányítószám (1) iron (1) iwiw (3) jinni (1) jinni.com (1) johu (2) képkereső (3) kereső (3) keresők (13) keresőoptimalizálás (2) keresőprogram (1) keresőrendszer (2) kocsmakereső (1) koncert (1) koncert.hu (1) könyvek (1) könyvkereső (1) közösségi (1) kumo (1) live (1) lunascape (1) magyar (1) marketing (1) menetrend (1) metakereső (1) microsoft (4) miner (1) mobil (4) mobiltelefon (1) moly.hu (1) morphologic (1) mozi (1) msn (1) műsor (1) network (1) nyelvű (1) nyitva tartás kereső oldal (1) obama (1) online (2) opera (1) orvosoknak (1) palin (1) paypal (1) polymeta (3) powerset (1) programkereső (2) sarah (1) searchwiki (1) sem (1) seomoz (1) skyfire (1) sms (1) social (1) sör (1) srware (1) startlap (1) startlapkereső (2) sulinet sdt (1) számológép (1) szörcs (1) szótár (1) telefonkönyv (2) térkép (3) trends (1) tudakozó (1) tudásbázis (1) tv (1) t mobile (1) útvonalkereső (1) útvonaltervező (3) varosom.hu (1) várószoba (1) vásárlás (2) videók (1) videó hirdetések (1) webes (1) weboffice (1) web 2.0 (3) yahoo (1) youtube (1) youtube live (1) Címkefelhő

Rovatok

Utolsó kommentek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Linkblog

Képkereső ötlet: idée

2010.06.28. 12:00 aZera

Az idée a legjobb képkereső az interneten!

Hova is fordulhatnánk legelőször, ha szeretnénk az új reklámhoz fotót? Vagy a honlapunkat szeretnénk képekkel színesíteni úgy, hogy a feltöltött képek még designban is szépen illeszkedjenek az oldalunkhoz. Ja, és nem utolsó sorban a megszerezett képek még legálisan is felhasználhatóak legyenek. Természetesen az interneten kezdünk el kutakodni.

Le merem fogadni, hogy az internet felhasználók nagy része a legismertebb óriáshoz, a Google-hoz fog elsőkörben fordulni. Ezt jól is teszi, hiszen a Google képkeresője tuti, és szinte mindent tud... Szinte.
Gyors, rengeteg találat és számtalan szűrési lehetőség. Méret, fájlformátum, szín… na de itt egy picit időzzünk csak el!
Tegyük fel az induló oldalam designjának az alapszíne olívzöld. Nos, a Google Képek színárnyalatokra nem tud keresni. A 12 színből álló palettáján rábökhetünk egy élénk zöld színre és a rengeteg találat közül bogozgathatjuk a nekünk megfelelőt…és sajna, ami pont megfelelő lenne, azt nem biztos; sőt kizárt, hogy jogtisztán feltölthetjük az oldalunkra.

Akkor most mi a megoldás? Hogyan tovább? Van valakinek ötlete?

Amit a Google Képek nem tud… azt tudja az idée!

Vegyük igénybe a google keresőt és pötyögjük be idée!

A kanadai székhelyű cég fő profilja és célja a képek legkiválóbb kereshetősége a világhálón. A csúcsnak minősíthető idée technológia segítségével, a képeket színek, minták szerint analizálja, így hihetetlen gyorsan megtaláljuk az elképzelésünk pontos mását.
Az idée fejlesztések között 3 érdekességet mutatok be.

Idée Multicolor Search Labs – Keress szín szerint!

Na itt aztán lehet színt bökdösni a 120 színből álló színkereső palettán, mégpedig 10-et is! Kiválaszthatom a nekem tetsző olívzöld színt és mellé egy sárgás árnyalatot is, mert az olyan csini, és fantasztikus gyorsasággal jönnek a pompás találatok. És az izgalmakat még tovább fokozza az a tény, hogy a találati képek szabadon felhasználhatóak, hiszen az idée rendszere, a szintén nagy barátunk, a Flickr – Creative Commons részében közzétett legérdekesebb képek közül válogat.

Vigyázat színkattogtatásban függő leszel!  

Visual Search Labs – Kombináld meg címkékkel!

Engem ez is teljesen letaglózott. Elsőkörben beírtam, a címke keresőjébe azt, hogy muffin, (mert szeretem) és lőn, jött egy csomó guszta muffinos kép. Aztán arra gondoltam, hogy a képen lehetne egy virág is, így a flower címkét hozzáadva a találatot csak olyan képekre szűkítette, ahol a süti mellett virág is díszeleg. A hasonló színvilágú képek szűrése itt is működik, csak kattintsunk a felkínált képek egyikére, ami közel áll az elképzelésünkhöz, és dobja a színekben hasonlókat, amiket aztán címke hozzáadásával tovább szűkíthetünk. Itt a találatok között már licences képekkel találkozunk, így érdemes regisztrálni az Alamy oldalon.

BYO Image Search Lab – Keress hasonlót a saját képedhez!

Ez egy szintén érdekes lehetőség, ide feltölthetjük a saját képeinket és a idée rendszerének segítségével megtudhatjuk, hogy mi hasonlít a feltöltött képhez. Hát az én próbálkozásom kudarcba fulladt, pedig nem nagy méretű képpel próbálkoztam, mégse ment. Csak vártam és reméltem, hogy az arcképem feltöltése után lejön egy csomó Jessica Alba…de ez most nem jött össze. :)
 

Szólj hozzá!

Címkék: képkereső idée

A bejegyzés trackback címe:

https://keresok.blog.hu/api/trackback/id/tr892115629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása